Her finder du artikler skrevet af vores hold af hunde eksperter, med vigtig information om din hvalps udvikling, uge for uge, gennem dens første år.
Uge 52 – Tillykke med fødselsdagen!
Tillykke! Så blev din firbenede ven 1 år – Men hvordan giver man egentlig sin hund det bedst mulige brag af en fødselsdag? Det ser vi nærmere på i denne uge.
Uge 51 – 4 øvelser som holder din hund sund
Sej teenager eller lettere ukoordineret klummergøj? Her er 4 sjove øvelser, som kan hjælpe din hund med at få større kropskontrol.
Uge 50 – Hvis uheldet er ude
Det godt at vide, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude for din hund. I den her uge dykker vi ned i førstehjælp til hunde, så du kan føle dig forberedt.
Uge 49 – Skal hunden med på ferie?
I har måske allerede oplevet én eller flere indlands ferier sammen – I den har uge ser vi på, hvordan man forbereder sig på en udenlandstur med hunden.
Uge 48 – Når hunden tigger ved bordet
Store våde øjne, dryppende savlguirlander og en pote på benet. Lyder det bekendt? Her er fire gode råd til at lære din hund ikke at tigge.
Uge 47 – Vat i ørerne og selektiv hørelse
Oplever du også at din hund lader til at have iført sig høreværn og skyklapper? I den her uge ser vi på, hvordan du bedst kommer gennem teenagetiden.
Uge 46 – Hunden trækker
Måske du indimellem er i tvivl om hvem der bestemmer, hvilken retning I skal gå. Vi ser nærmere på, hvordan du lærer din hund ikke at trække i snoren.
Uge 45 – Ting din hund ikke må sætte tænderne i
Din hund er måske ikke en “støvsuger” længere, men sandsynligvis stadig madglad. Her ser vi på hvilke ting din hund virkelig ikke skal sætte tænderne i.
Uge 44 – Gør din hund klar til fest og høje lyde
Rigtig mange hunde er ikke helt trygge ved pludselige eller høje lyde. Så hvordan du lydtræner din hund, så I trygt kan holde fødselsdag, nytår mm.
Uge 43 – Råfodring, ja eller nej?
I den her uge skal vi kigge nærmere på det meget omdiskuterede ”fænomen” BARF (råfodring). Men hvad er det? Og er det overhovedet sundt?
Uge 42 – Er din hund beskyttet mod flåter?
Din hund udgør en stor lækker buffet – hvis man altså er en flåt. Med hvad er det nu med de flåter? Skal man være bange for dem? Og hvordan undgår man dem?
Uge 41 – Hundens fordøjelsessystem
Hvad er det egentlig der sker, når foder, godbidder, visne blade, slikpapir mm. passerer igennem tarmen? Og hvordan sikrer du, at din hund har en sund tarm?
Uge 40 – Prøver din hund at dominere dig?
Føler du at hvalpen forsøger at dominere i hjemmet? I den her uge, ser vi på hundeverdenens største myte – nemlig at hunden forsøger at dominere.
Uge 39 – Hvorfor skal man samle op efter hunden?
Din hund er nu 39 uger gammel og har i den tid produceret ca. 500 lorte. I den her uge ser vi på, hvorfor det egentlig er vi samler op efter vores hunde.
Uge 38 – Når hunden skal med på længere ture
Du vil sikkert gerne have din partner med på længere ture, som kræver transport. I den her uge ser vi på, hvad du skal huske at være opmærksom på.
Uge 37 – Hjælp! Min hund har dårlig mave!
Hunden kommer nemt i nærkontakt med bakterier, som kan give den dårlig mave. Men hvad kan du gøre for at undgå, at din hund bliver dårlig? Og hvad gør du hvis rent faktisk bliver det?
Uge 36 – Hvad er dæmpede signaler?
Har du helt styr på de små finesser i din hunds adfærd og hvad den fortæller dig? I den her uge kigger vi nærmere på hundens dæmpende signaler.
Uge 35 – Indendørs underholding
I den her uge ser vi på, hvordan du kan holde din hund stimuleret via daglig underholdning – uden at skulle forlade dit hjem.
Uge 34 – Hvad er det nu lige der står i hundeloven?
I denne uge stikker vi snuden ned i lovparagraffer – for hvad er det egentlig man som hundeejer skal være opmærksom på?
Uge 33 – Neutralisering
Din hund er nu 33 uger gammel og hormonerne flyver rundt i kroppen. Måske du har overvejet om tiden er inde til at neutralisere din hund? Men er det overhovedet en god ide?
Uge 32 – Kloklip? Nej tak!
At kunne børstes, få klippet klør, renset ører, m.m, er alt sammen noget som hunden skal lære. Den her uge skal vi kigge nærmere på den vigtige håndterings træning.
Uge 31 – Det gode hundemøde
Teenagehormonerne racer og mødet med andre hunde, kan måske nogle gange være svært. Her ser vi på, hvordan du kan hjælpe din hund i mødet med andre hunde.
Uge 30 – Når hunden skal passes
Skal du og familien på ferie? I den her uge ser vi på, hvilke muligheder du har, når din hund skal passes., så både dig og hund kan føle sig trygge.
Uge 29 – Unghundetjek
Det tid til at se på om din unghund udvikler sig som den skal. Den skal nemlig til unghundetjek hos dyrlægen. Dyrlæge Ditte Varling fortæller, hvad du kan forvente dig af et unghundetjek.
Uge 28 – Skal hunden løbe frit?
Det er ikke altid helt problemfrit at slippe hunden fri når man er ude. I den her uge ser vi på fordele og ulemper ved at slippe hunden.
Uge 27 – Hold nu k*** hund!
Din hund er nu 27 uger gammel og har efterhånden fundet sin stemme? I den her uge ser vi på, hvordan man forebygger og stopper at hunden gør.
Uge 26 – Den gode gåtur
I den her uge kommer vi med ideer til, hvordan du tilrettelægger jeres gåtur, så du på bedste vis får en velstimuleret og træt hund med hjem.
Uge 25 – Fra hvalp til teenager
Din hvalp er nu 25 uger gammel og teenager. Men hvad betyder det? I den her uge kigger vi nærmere på hvad du kan forvente dig af en teenagehund.
Uge 24 – Fast snor eller flexline?
Det udstyr du vælger til gåturene, kan gøre turene sjovere for både dig og din hvalp. I den her uge ser vi fordele og ulemper ved flexliner og faste liner.
Uge 23 – Bør du vælge kornfrit hundefoder?
Måske du i beslutningsprocessen til hvalpens foder har overvejet kornfrit foder? Men hvad er det egentlig? Og bør man vælge det?
Uge 22 – Kommer din hvalp når du kalder?
Føles det som om hvalpen ignorerer dig når du kalder? I den her uge ser vi nærmere på, hvordan du får et effektivt indkald.
Uge 21 – Overvægt hos hvalpe
Er din hvalp helt buttet, blød og lækker – og er det en god ting? I den her uge gør vi dig klogere på overvægt hos hvalpe.
Uge 20 – Hvalpen skifter tænder og ødelægger ting
Tandmærker i panelerne, gennemsavlede sko og ødelagte sofapuder. I den her uge ser vi på, hvordan du undgår et ødelagt hjem.
Uge 19 – Sele eller halsbånd?
Hvad er egentlig det bedste, en sele eller snor i halsbåndet? I den her uge ser vi på fordele and ulemper ved brug af både halsbånd og seler.
Uge 18 – Er godbidder overhovedet godt for hvalpen?
Er det overhovedet godt for hvalpen med alle de godbidder? Og hvordan vælger du de rigtige godbidder til din hvalp? Ann-Kristin Meyer klæder dig på til godbidsfesten.
Uge 17 – Hvalpen springer op
Din hvalp er nu 17 uger gammel og er uden tvivl glad for dit selskab. Så glad at den hopper op ad dig. I den her uge får du råd til, hvordan du lærer din hvalp ikke at hoppe op.
Uge 16 – Har du styr på hvalpefoderet?
Ernæringsekspert Ann-Kristin Meyer deler sin ekspertise omkring hundefoder i denne uges artikel, så du kan finde det rette til din firbenede ven.
Uge 15- Hvor langt må hvalpen gå?
Din hvalp vokser hurtigt og det sætter krav til, hvor meget den må motionere, for ikke at belaste dens led. Men hvor meget langt må du så gå med den? Det gør dyrlæge Ditte Varling dig klogere på i denne uge.
Uge 14 – Hjælp! Hvalpen bider
Ømme tæer og hullet tøj. Lyder det bekendt? Enhver hvalp med respekt for sig selv bruger ivrigt sit tandsæt. I den her uge har vi fokus på bideri og hvordan du får det stoppet.
Uge 13 – Skal jeg gå til hvalpetræning med min hvalp?
I denne uge får du indblik i, hvad du kan få ud af hvalpetræning, hvilke træningsmetoder der findes og hvad du skal tænke over, når du vælger en hundetræner.
Uge 12 – Når hvalpen skal være alene
Hvis du ikke allerede er i gang, så er nu et godt tidspunkt at påbegynde alene-hjemme træningen. Her får du en guide til, hvordan du kan gribe det an.
Uge 11 – Dyrlæge booking
Tid til booster-vaccine og sundhedstjek. Men hvad går det egentlig ud på og hvordan forbereder du? Det vil dyrlæge Ditte Varling fortælle meget mere om i her.
Uge 10 – Socialisering af hvalpen
Verden kan være et overvældende sted for din lille hvalp. I den her artikel får du 3 gode råd til, hvordan din hvalp bliver helt tryg ved sine nye omgivelser.
Uge 9 – Tissetræning
Våde sokker, en svag duft af urin og konstant adgang til gulvmoppen – I den her artikel ser vi på, hvordan du kommer i mål med operation ”tis udenfor”.
Uge 8 – Hvalpens første uge
I denne artikel får du 6 konkrete råd til, hvordan du den første uge skaber det bedst mulige fundament for fremtiden med hund i hjemmet.