Uge 13 – Hvalpetræning
Skal jeg gå til hvalpetræning med min hvalp?
Men hvorfor er det lige, at det er så vigtigt at gå til hvalpetræning? I denne uge får du indblik i, hvad du kan få ud af hvalpetræning, hvilke træningsmetoder der findes og hvad du skal tænke over, når du vælger en hundetræner.
Går du til hvalpetræning hos en uddannet hundetræner, får du styr på fakta og skrøner i hundeopdragelse. Du får dermed de bedst mulige forudsætninger for at en god start på livet med hund.
Der er mange positive ting ved at gå til hvalpetrænng, men disse er især værd at bide mærke i:
- Du lærer grundelementerne i hundetræning, så dig og din hvalp får et godt fundament at træne videre fra.
- Du får kvalificeret svar på alle dine spørgsmål omkring opdragelse af din hvalp.
- Din hvalp bliver socialiseret med andre hvalpe.
- Din hvalp lærer at være i ro, selvom der foregår spændende ting omkring den.
Giv tid og plads
Når du går til træning, så hav ikke for store forventninger til din hvalp. Din hvalp kommer til at synes det er vanvittig spændende ude på træningsbanen – og måske også lidt overvældende. Derfor er det på selve træningsbanen dig som lærer en masse. Din hvalp lærer først øvelserne, når I træner dem derhjemme, hvor der ikke er så mange forstyrrende elementer. Til gengæld lærer den hvalp undervejs i træningsforløbet, at kunne forholde sig i ro, selvom der foregår alt muligt spændende omkring den.
Undersøg markedet inden du tager en beslutning
Der findes efterhånden mange hundeskoler og hundetrænere. Når du skal vælge den rette til dig og din hvalp, så er her 3 ting, som er værd at undersøge inden du tilmelder dig:
1. Tjek træningsmetoden
Der findes mange forskellige indgangsvinkler til hundetræning. Den traditionelle metode til at træne hunde er baseret på en ide om, at hunden skal kende sin plads i hierarkiet. Hunden udfører ikke øvelser af lyst, men fordi den lærer at den skal udføre dem. Moderne hundetræning er belønningsbaseret. Hunden udfører øvelser, fordi den er motiveret til at samarbejde med dig.
2. Uddannelse af træneren
Hundetræner er ikke en beskyttet titel, dermed kan alle i princippet kalde sig hundetræner. Det er derfor en god ide at undersøge om din kommende træner har taget en uddannelse, og hvilken træningsmetode han/hun er uddannet i.
3. Små hold
Tilmeld dig et hold med et lille antal deltagere. Det giver mere ro for din hvalp på træningspladsen og det giver bedre mulighed for, at der er tid til de spørgsmål du måtte have.