Uge 38 – Når hunden skal med på længere ture
Transport med din hvalp
Din hund er nu 38 uger gammel og blevet din faste partner i crime. Det betyder sikkert også at du gerne vil have din partner med på længere ture, som enten kræver bil, cykel eller offentlig transport. I den her uge ser vi på, hvad du skal huske at være opmærksom på, alt efter hvilken transporttype du er til.
Det er skønt at have hund. Og det er endnu skønnere, når hunden kan komme med rundt på besøg hos venner og familie, kan komme med til nye vandringer i naturen eller et weekendophold i anden by. Når hunden skal med dig på længere ture, kræver det at I skal transportere jer. I den her uge får du indblik i, hvad du skal være særligt opmærksom på, når hunden skal med i enten bil, på cykel eller i den offentlig trafik.
Hund i bilen
For mange hundeejere er det en del af hverdagen at have hunden med i bilen. Der er ikke decideret lovkrav til transport af hunde i bilen i Danmark. Men det kan have alvorlige konsekvenser for både dig og din hund, hvis hunden ikke er spændt fast. Skulle uheldet være ude, så risikerer en løs hund at blive slynget gennem bilens kabine og gøre stor skade på både sig selv og bilens øvrige passagerer. Det kan også gøre køreturen usikker, hvis hunden bevæger sig frit i kabinen og dermed kan komme til at forstyrre chaufføren. Selvom der ikke er lovgivning på området, anbefales det derfor altid enten at have hunden i transportkasse, bag gitter eller spændt fast.
Hund i cykelkurven
De mindre hunderacer bliver mere og mere populære. En af de store fordele ved at have en lille hund, er at det bliver lettere at få hunden med sig rundt. Bl.a. ved at lade den sidde i cykelkurven. Større hunde kan også være med i cyklen – men det kræver en ladcykel. Det kan være en god ide at have hunden spændt fast i bunden af enten kurven eller ladcyklen. Alternativt kan toppen af kurven ladet dækkes til med net eller oversejl. Uafhængigt af om hunden er spændt fast eller ej, er det meget vigtigt, at snoren sidder fast i en sele og ikke i halsbåndet, så hunden ikke kvæles, hvis du skulle vælte eller hvis hunden forsøger at springe ud.
Hund i offentlig transport
Du må gerne have din hund med i bus, tog og metro. Det er dog en god ide at sætte sig ind i reglerne, inden du stiller dig klar i busstoppestedet, det er nemlig ikke alle transportmidler, hvor hunden altid er velkommen. F.eks. skal du være opmærksom på:
- Der må kun medbringes én hund per person.
- I nogle busser må der kun medbringes hunde, hvis de bæres i taske eller transportkasse.
- I nogle zoner må større hunde ikke medbringes i myldretiden.
- I busser er den forreste del af bussen dyrefrit område.
- Er hunden ikke i taske eller transportkasse skal der købes billet til den.
Uafhængigt af hvilken transportform du vælger, så er det vigtigt at vænne hunden stille og roligt til transporten, så den føler sig tryg.